English translationProiectul „Doze Culturale îşi propune promovarea culturii din diverse domenii într-un mod atractiv (prin combinare cu stilul de viaţă al omului modern şi optând pentru o interdisciplinaritate care să permită un acces mai facil şi o asimilare mai uşoară a informaţiei). Încurajarea talentului artistic, abordarea mai multor forme de artă, promovarea interculturalităţii sunt doar câteva dintre obiectivele pe care acest site şi le propune în vederea unei dezvoltări armonioase din punct de vedere cultural-artistic, a societăţii actuale.

Pornind de la premisa că activităţile culturale sunt o forţă creatoare – „Doze Culturale” doreşte să aducă în prim-plan cultura ca formă de expresie, inserând-o în stilul secolului în care trăim, adaptând-o la ziua de azi pentru a corespunde nevoii informaţionale dar şi intereselor omului modern. Scopul proiectului este acela de valorifica „forţa creatoare” menţionată anterior şi de a transforma cultura într-un mod de viaţă capabil să modeleze armonios şi calitativ individul de azi.

Proiectul urmăreşte să îndeplinească cerinţele de informare şi documentare ale societăţii actuale, iar pentru aceasta se vor face permanent investigaţii căutându-se date pe teme prestabilite legate de ceea ce doresc să cunoască utilizatorii. Cu ajutorul tehnologiei informaţiei şi nu numai, ne propunem să prezentăm aspecte culturale într-un mod eficient şi totodată interesant. De asemenea urmărim să depăşim sfera online-ului prin desfăşurarea de evenimente şi acţiuni culturale în diverse instituţii (biblioteci, muzee, spaţii special amenajate, şcoli etc) pentru a determina o capacitate mai mare de răspuns a membrilor comunităţii şi de a îmbunătăţi astfel trioul cultură – informaţie – cunoaştere. Proiectul presupune și un element de noutate, acela de a utiliza cultura ca intermediar pentru îmbunătățirea mentalităților și pentru acceptarea diversității.

Coordonarea activităţilor din cadrul proiectului este făcută de către iniţiatorii acestui proiect în concordanţă cu obiectivele stabilite.Doze culturale

INIȚIATORI
Mara CALOIAN & Roberto KUZMANOVIC
admin@dozeculturale.com